Waarom blaast mijn airco hete lucht?

Wordt uw airco niet koud of warm meer? Komt er alleen maar hete lucht uit? Hier leest u de drie belangrijkste redenen waarom de airco van uw auto warme lucht blaast!

De airconditioner van uw auto is geweldig als hij goed werkt, maar als dat niet het geval is, zult u er niet van genieten om in uw voertuig rond te rijden. Als uw airconditioner niet goed werkt of warme lucht blaast, maak dan een afspraak in onze winkel zodat we een kijkje kunnen nemen.

Hoewel de zomerhitte in Nederland niet zo lang blijft als we allemaal zouden willen, kan het autorijden in de zomer zeker een ondraaglijke ervaring maken als uw airconditioning niet op zijn hoogtepunt werkt. Compressoren kunnen verslijten, het kan lekken en ventilatoren kunnen kapot gaan. Met deze dingen zorgt u dat uw airconditioning in topconditie zijn om u de hele zomer koel te houden.

Drie tekenen dat de airconditioning in uw auto defect is

1.) Lekkage

Lekkages zijn uniek in die zin dat het koelmiddel onmiddellijk verdampt in een gas wanneer het niet onder druk staat. A/C-systemen zijn gesloten systemen. Dit betekent dat er bijna nooit vloeistof verloren gaat. Als het vloeistofpeil laag is, is er een lek dat moet worden verholpen.

Lekken in uw airconditioningsysteem leiden niet in de typische poeltjes van vloeistoffen onder uw auto, zoals die van een antivries- of olielek. Onze gecertificeerde monteurs zijn getraind en ervaren in het zoeken naar veel minder bedreigende tekenen van lekkage, zoals de olieachtige resten die kunnen worden ontdekt op of rond airco-slangen of aansluitingen.

2.) Versleten compressor

Het airconditioningsysteem van uw voertuig is afhankelijk van een pomp om het koelmiddel door een reeks leidingen en filters te pompen. Dit zorgt ervoor dat de warmte uit de cabine van het voertuig verwijdert wordt. Omdat het een gecompliceerde machine is, kan een compressor-storing worden veroorzaakt door enkele dingen, zoals verontreinigingen of andere defecte onderdelen in het systeem.

Hier zijn een paar tips om de levensduur van de airconditioning van uw voertuig te verlengen. 

  • Zorg er eerst voor dat u de airconditioning van uw auto ongeveer 10 minuten per maand in het laagseizoen laat draaien, ongeacht de temperatuur buiten. Dit is gemakkelijk te doen in de meeste moderne voertuigen, omdat ze de airconditioner activeren wanneer de ontdooier - die het hele jaar door wordt gebruikt - wordt geactiveerd. 
  • Een andere manier is om uw auto naar onze werkplaats te brengen, en onze monteurs bij De Bruin Autotechniek zullen uw aircosysteem op meerdere punten controleren om ervoor te zorgen dat u koel blijft.

3.) Problemen met het elektrische systeem

Het airconditioningsysteem van uw auto heeft een wirwar van draden, inclusief zekeringen en relais, die samenwerken om een ​​veilige werking te garanderen. Als een van deze elektrische componenten uitvalt vanwege ouderdom of defect, schakelt het systeem zichzelf uit om schade of onveilige omstandigheden voor de operator te voorkomen. Zonder de juiste test-apparatuur zijn deze problemen moeilijk te isoleren. Daarom komt u bij De Bruin Autotechniek! 

Ontdek waarom De Bruin Autotechniek het favoriete autoreparatiecentrum van Winschoten en omstreken is!

Hier bij De Bruin Autotechniek uit Winschoten, Groningen, bieden we een breed scala aan autoreparatieservices voor zowel buitenlandse als binnenlandse modellen. We beschouwen onszelf als de "Check Engine Light Specialists" en zullen elk probleem met uw voertuig diagnosticeren en repareren. Onze monteurs doorlopen een grondige check van uw AC-systeem om ervoor te zorgen dat u koel blijft.

Bel nu voor een afspraak (0597) - 412 517, of klik hieronder op de knop.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing