Tekenen dat u uw accu moet vervangen

Rijden met een autoaccu die niet zo sterk is, is zorgwekkend. Het kan leiden tot een lange lijst met problemen die bestuurders niet willen tegenkomen tijdens het rijden.

Hier is een blik op vijf veelvoorkomende signalen dat de accu van uw auto zo snel mogelijk moet worden vervangen.

1) Moeite om het voertuig aan te zetten

Als de auto gestart moet worden, begint hij te sputteren. Dit kan zijn doordat de accu van de auto niet wordt opgeladen zoals nodig is. Dat betekent dat deze de rest van het voertuig niet van stroom voorziet. In het begin zal dit niet zo opvallen. Na verloop van tijd zal het sputteren steeds langer worden. Dit is frustrerend en een duidelijk teken dat de batterij sap verliest.

2) Slechte prestaties bij koud weer

Als het buiten koud is, wordt de accu niet opgewarmd. Als de batterij niet 100% is, zal dit een grote zorg zijn. Koud weer geeft een enorme druk op de accu Als het in de winter niet gemakkelijk wordt ingeschakeld, is dit een teken dat het tijd is om de batterij te vervangen.

3) Elektrische storingen

Als de deuren niet goed sluiten of de ramen niet/slecht omhoog gaan met de knop, komt dit waarschijnlijk doordat de accu deze delen niet/slecht van stroom voorziet. Het is het beste om de batterij te vervangen wanneer dit gebeurt, omdat het met de tijd erger wordt.

4) Problemen met dashboardverlichting en verlichting

Wanneer de dashboardlampjes beginnen te knipperen, is dit een teken dat de batterij bijna leeg is. Er doen zich verschillende problemen voor en dat is wanneer waarschuwingslampjes op het dashboard verschijnen. 

Dit kan inhouden dat de dynamo niet oplaadt, wat gebeurt wanneer een batterij zwak is.

5) Vreemde geur

Wanneer er een duidelijke geur uit het voertuig komt, is dit een algemeen teken dat er iets mis is met de batterij. Deze geur wordt vaak "rotte eieren" genoemd en het is een geur die met de tijd erger wordt.

De reden dat dit gebeurt, heeft te maken met het lekkende gas van de batterij. Het zwavelzuur in de accu begint naar buiten te komen. Dit is een belangrijk teken dat er meteen een verandering nodig is.

Voor de gemiddelde persoon kan het moeilijk zijn om te diagnosticeren welk deel van deze twee systemen het probleem zou kunnen veroorzaken. De experts van De Bruin Autotechniek kunnen u daarbij helpen. Bel nu voor een afspraak (0597) - 412 517, of gebruik het online-contactformulier op onze site.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing