Goede schokbrekers nodig?

Het belang van goede schokdempers op je auto kan niet worden overschat. Niet alleen verbeteren ze de rijkwaliteit, maar ze helpen ook de auto te beschermen tegen allerlei potentiële problemen.

Wat doen schokbrekers?

Schokdempers zijn ontworpen om plotselinge schokken en trillingen die optreden tijdens het rijden te absorberen, waardoor ze soepeler rijden en andere onderdelen beschermen, zoals ophangingsonderdelen, frame en andere carrosseriedelen. Ze kunnen ook helpen om bandenslijtage te verminderen en een goede wieluitlijning te handhaven. Zonder schokdempers zouden de wielen bij een hobbelige weg op en neer stuiteren, wat leidt tot meer bandenslijtage en een verkeerde uitlijning van de wielen.

Door de beweging van het ophangingssysteem van de auto te regelen, houden schokdempers de banden altijd in contact met de weg, voor meer grip en betere remprestaties. Dit helpt om instabiliteit te verminderen tijdens bochtmanoeuvres of noodmanoeuvres.

Kom langs in Winschoten

Goed werkende schokdempers verbeteren niet alleen de rijeigenschappen, maar ook het rijcomfort. Door soepelere overgangen tussen oneffenheden in het wegdek mogelijk te maken, zorgen schokdempers voor een comfortabele rit zonder dat je elke schok of trilling van oneffenheden in het wegdek hoeft te voelen.

Helaas vergeten veel mensen hun schokdempers totdat er iets mis gaat. Slijtage is onvermijdelijk; schokdempers zullen uiteindelijk vervangen moeten worden door ouderdom of schade door kuilen of andere ruwe omstandigheden op de weg. Het is dus belangrijk om je schokdempers regelmatig te laten controleren bij je plaatselijke autogarage in Winschoten als je optimale prestaties van je voertuig wilt!

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing