De beste manieren om zuiniger te rijden

Het brandstofverbruik van uw auto hangt nauw samen met uw rijgedrag. De Bruin Autotechniek een garage in Winschoten is dé plek waar u terecht kunt voor tips en onderhoud om uw auto zo efficiënt mogelijk te laten rijden. In deze blog bespreken we kort de invloed van uw rijgedrag op het brandstofverbruik en geven we u enkele tips om zuiniger te rijden.

Anticiperen en snelheid beheersen

Anticiperen op verkeerssituaties en het rijden van een constante snelheid zijn belangrijke factoren voor zuinig rijden. Door vooruit te kijken en geleidelijk op te trekken en af te remmen, verbruikt u minder brandstof. heeft je auto cruisecontrol? Gebruik deze zo veel mogelijk op de snelweg om een constante snelheid aan te houden en brandstof te besparen.

Schakelen en bandenspanning

Voor een optimaal brandstofverbruik is het belangrijk om tijdig te schakelen en de bandenspanning op peil te houden. Schakel tussen 2000-2500 tpm voor benzinemotoren en 1500-2000 tpm voor dieselmotoren. Controleer maandelijks uw bandenspanning en houd deze op het door de fabrikant aanbevolen niveau.

Uw rijgedrag heeft een grote invloed op het brandstofverbruik van uw auto. Door te anticiperen op verkeerssituaties, een constante snelheid aan te houden, op tijd te schakelen en uw bandenspanning op peil te houden, kunt u veel besparen op uw brandstofverbruik. De Bruin Autotechniek in Winschoten helpt u graag met het onderhoud van uw auto. Plan vandaag nog een afspraak in en ervaar de voordelen van zuiniger rijden.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing