Blaast er warme lucht uit je auto airco? Dit is de oplossing

Het is een warme zomerdag en je springt in de auto. Het is warm dus je zet de airco aan en... warme lucht? Dit is een veelvoorkomend probleem dat veel automobilisten tegenkomen: de auto airco blaast warme lucht. Maar geen zorgen, De Bruin Autotechniek heeft de oplossing.

Wat veroorzaakt het probleem?

Er zijn verschillende redenen waarom je auto airco warme lucht kan blazen in plaats van koude. Een van de meest voorkomende oorzaken is een tekort aan koelmiddel. Het koelmiddel is cruciaal voor het koelproces en als er niet genoeg van is, zal de airco warme lucht blazen. Een andere mogelijkheid is dat er een blokkade in het systeem zit die de luchtstroom belemmert. Dit kan veroorzaakt worden door vuil of andere objecten die vastzitten in de ventilatoren.

Eerste stappen

Als je auto airco warme lucht blaast, is het eerste wat je moet doen, nagaan of er voldoende koelmiddel aanwezig is. Dit kun je zelf controleren door naar het peil van je koelmiddel te kijken. Als het koelmiddel niveau laag is, moet het bijgevuld worden. Het koelmiddel niveau bevindt zich meestal in een los reservoir, maar soms ook bij de radiator. Deze locaties zijn te vinden in het instructieboekje van je auto.

Professionele hulp inschakelen

Hoewel je zelf enkele controles kunt uitvoeren, is het altijd het beste om een professional te raadplegen als je auto airco warme lucht blaast. Bij De Bruin Autotechniek hebben we ervaren monteurs die kunnen helpen bij het opsporen en oplossen van het probleem. We zullen het airco-systeem grondig inspecteren, op zoek naar eventuele lekken, blokkades of andere problemen die de prestaties kunnen beïnvloeden.

Preventieve maatregelen

Voorkomen is beter dan genezen. Regelmatige controles en onderhoud aan je airco-systeem kunnen helpen voorkomen dat je auto airco warme lucht blaast. Dit omvat het vervangen van het koelmiddel, het schoonmaken van de ventilatoren en het controleren op eventuele lekken. Bij De Bruin Autotechniek bieden we uitgebreid onderhoud aan voor je airco-systeem om ervoor te zorgen dat het altijd optimaal presteert.

De Bruin Autotechniek helpt jou

Het is frustrerend als je auto airco warme lucht blaast, vooral tijdens de warme zomermaanden. Maar met de juiste kennis en de hulp van professionals zoals De Bruin Autotechniek, kan het probleem snel en efficiënt worden opgelost. Onthoud dat regelmatig onderhoud aan je airco-systeem cruciaal is om problemen te voorkomen en de levensduur van je airco te verlengen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor airco onderhoud of reparatie. Laat ons je helpen om je rit zo comfortabel mogelijk te maken.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing