Auto onderdelen die je moet controleren voordat je op vakantie gaat

Voordat je op vakantie gaat of een lange rit maakt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je auto in goede staat verkeert. Door je auto te controleren op enkele belangrijke onderdelen, kun je onaangename verrassingen en onveilige situaties op de weg voorkomen. In dit artikel bespreken we de auto onderdelen die je moet controleren voordat je op vakantie gaat. Als je hulp nodig hebt bij het controleren van je auto, staat onze garage in Winschoten - De Bruin Autotechniek voor je klaar.

1. Banden

Controleer de bandenspanning en profieldiepte van je banden. Een goede bandenspanning zorgt voor een lager brandstofverbruik en een betere wegligging. De profieldiepte is belangrijk voor de veiligheid, vooral bij nat weer. Zorg ervoor dat je banden voldoende profiel hebben (minimaal 1,6 mm). Overweeg een bezoek aan De Bruin Autotechniek voor onderhoud en reparatie als je twijfelt over de staat van je banden.

2. Vloeistoffen

Controleer het oliepeil, de koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en remvloeistof. Deze vloeistoffen zijn essentieel voor de werking van je auto. Te weinig olie kan leiden tot motorschade, terwijl een te laag koelvloeistofpeil kan zorgen voor oververhitting. Als je niet zeker weet hoe je de vloeistoffen moet controleren, neem dan contact op met De Bruin Autotechniek voor assistentie.

3. Verlichting

Controleer alle verlichting van je auto, inclusief koplampen, achterlichten, remlichten, richtingaanwijzers en mistlampen. Goed werkende verlichting is essentieel voor veilig rijden en zichtbaarheid op de weg. Als je problemen ondervindt met je verlichting, maak dan een afspraak bij De Bruin Autotechniek voor reparatie.

4. Remmen

Controleer de remmen op slijtage en een goede werking. Een goed functionerend remsysteem is cruciaal voor de veiligheid op de weg. Als je merkt dat je remmen minder goed werken of als je piepende of schurende geluiden hoort, neem dan contact op met De Bruin Autotechniek voor een inspectie.

5. Accu

Controleer de accu op corrosie en zorg ervoor dat de klemmen goed vastzitten. Een slecht functionerende accu kan ervoor zorgen dat je auto niet start, dit wil niemand op je relax vakantie. Als je problemen ondervindt met je accu of als je vermoedt dat deze aan vervanging toe is, doe een accucheck of laat de accu vervangen.

6. Ruitenwissers

Controleer de ruitenwissers op slijtage en zorg ervoor dat ze goed functioneren. Versleten ruitenwissers kunnen je zicht belemmeren tijdens regen, wat gevaarlijk is op de weg. Vervang de ruitenwissers indien nodig of vraag De Bruin Autotechniek om hulp bij het vervangen ervan.

7. Airconditioning

Controleer of je airconditioning goed werkt voordat je op reis gaat. Een goed werkende airconditioning zorgt ervoor dat je heerlijk koel kan rondrijden op je vakantiebestemming. Als je problemen ondervindt met je airconditioning, maak dan een afspraak bij De Bruin Autotechniek voor onderhoud of reparatie.

8. Nooduitrusting

Mocht je toch peck krijgen zorg er dan voor dat je auto is uitgerust met een nooduitrusting, inclusief een gevarendriehoek, verbanddoos, veiligheidshesjes en een zaklamp. Deze items kunnen van pas komen in geval van een noodsituatie of een ongeval op de weg. Het is ook verstandig om een reservewiel en een krik bij de hand te hebben als dit mogelijk is.

Door je auto grondig te controleren voordat je op vakantie gaat of een lange rit maakt, vergroot je de kans op een veilige en probleemloze reis. Als je hulp nodig hebt bij het controleren van je auto of het uitvoeren van onderhoud, staat garage Winschoten - De Bruin Autotechniek voor je klaar. Neem contact op met hun ervaren team om te profiteren van hun uitgebreide serviceaanbod.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing