4 tips om uw auto ‘winter-proof’ te maken

Rijomstandigheden in de winter kunnen onvoorspelbaar zijn door gevaarlijke sneeuwval/ijsvorming. Hoewel het belangrijk is dat u voorbereid bent op het rijden in de winter in Nederland, is het ook noodzakelijk dat uw auto de uitdaging aankan.

Het winterklaar maken van uw auto is een van de belangrijkste stappen om deze winter te overleven.

Ik hoor u denken: “Was er maar een stappenplan die me hierbij kon helpen”

Gelukkig zijn de mannen van De Bruin Autotechniek hier met vier tips die u kunt toepassen bij het winterklaar maken van een auto.

1. Laat uw auto VOOR de winter onderhouden

De eerste stap is om uw voertuig voor de winter een onderhoudsbeurt te geven.

Dit omvat het controleren van de accu, de remmen en het verwarmingssysteem. Dit is om ervoor te zorgen dat uw voertuig klaar is voor de winter en niet kapot gaat door de temperatuurverandering.

2. Controleer de bandenspanning

De banden zullen de hele winter te maken krijgen met ijs en sneeuw.

Dit betekent dat je ervoor wilt zorgen dat ze voldoende grip hebben en dat er voldoende lucht in zit. Als dit niet het geval is, kan de band barsten zodra u op een gladde of met sneeuw bedekte ondergrond begint te rijden.

Neem de tijd om naar de bandenspanning te kijken en zorg ervoor dat deze op een zo goed mogelijk niveau is (verschilt per auto). Dit moet meerdere keren per jaar gebeuren om ervoor te zorgen dat de banden u niet in de steek laten.

3. Installeer winter-wissers

Het is altijd belangrijk om te kijken naar het type ruitenwissers dat u in de winter gebruikt.

De gemiddelde set ruitenwissers zal de klus niet klaren. Ze gaan bevriezen en breken zodra de temperatuur in de regio daalt.

Daarom is het installeren van wintervriendelijke ruitenwissers de juiste keuze. Je gaat alle stress verlichten die op de ruitenwissers wordt uitgeoefend als het begint te sneeuwen of de voorruit bevriest.

4. Pak een winterveiligheidskit in

Het wordt ten zeerste aanbevolen om te investeren in een winterveiligheidskit voor de komende koudere maanden. Hoewel dit in Nederland niet noodzakelijk is. Gebruiken mensen uit Scandinavië niks anders. Deze pakketten bestaan uit:

  • Extra antivries
  • Niet-bederfelijke etenswaren
  • Startkabels
  • EHBO-doos
  • Warme kleding

Het helpt het voertuig te beschermen tegen de natuurlijke slijtage van de koudere maanden. In plaats van op het beste te hopen, zijn dit eenvoudige onderhoudspuntjes die een lange weg zullen banen om het voertuig in werkende staat te houden.

Openingstijden

Maandag 
Dinsdag 
Woensdag 
Donderdag 
Vrijdag 
Zaterdag 
Zondag 

08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
08.00 - 17.00
Gesloten
Gesloten

Heeft u een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op
AFSPRAAK MAKEN0597 - 41 25 17
© 2022 | Gerealiseerd door Vol-Gas Marketing